Zgodba hotela

Da se pred pragom hotela Mitra razprostira več kot dvatisoč let slavne zgodovine, gotovo že veste. Pa tudi o hotelu bi Vam lahko pripovedovali ure in ure, saj ima kot vsaka zgradba v jedru najstarejšega slovenskega mesta tudi ta večstoletno bogato, zapleteno in mestoma skrivnostno zgodovino.

Če boste vprašali, Vam bomo povedali o Mitri, bogu sonca in dobrega, ki so ga prav tu častili Rimljani. O omamnem vonju, ki se je v 18. stoletju širil iz prve ptujske kavarne. O soju sveč na gala plesih, ki je razkrival kaprice meščanske gospode. O mladi vdovi s podjetniško žilico, ki je želela ohraniti spomin na ljubljenega. O bratih, ki sta elito oskrbovala z najboljšim vinom. Ali pa o socialistični oblasti, ki je hotel za nekaj časa spremenila v Dom JLA ...

Tokrat Vam želimo povedati predvsem zgodbo o sodobnem hotelu, ki nudi vse, kar si želite in potrebujete.  

Vemo, da tudi Vi prihajate s čisto svojo, prav tako edinstveno zgodbo. Dovolite torej, da Vam pomagamo napisati njen delček tako, da se boste v Hotel Mitra vedno vračali kot v svoj dom na Ptuju. Zakaj ne bi dodali še svoje k nešteto zgodbam, ki so jih videli ti zidovi in postali soustvarjalci zgodovine najstarejšega slovenskega mesta - zakladnice tisočletij.

ONLINE REZERVACIJA

Rezervirajte svojo zgodbo ali enostavno povprašajte o njej.

(02)  78  77  455

ZANIMIVOSTI

Doživite Ptuj in okolico. več ...

Edinstveno okolje za vaš poslovni dogodek. več ...

Tradicija. več...

Vremenske razmere na Ptuju. več ...

KONTAKT

Hotel Mitra
Prešernova 6
SI-2250 Ptuj

T: (02) 78 77 455
F: (02) 78 77 459
GSM: 051 603 069
E: jogpAipufm.njusb/tj