Carnaval de la Pasión – karneval strasti po špansko

02. 02. 2012, 00:00:00

Ptuj, kot najstarejše dokumentirano mesto v Sloveniji, že več kot 50 let neguje in prenaša kulturno etnografska izročila iz roda v rod. Eno od originalnih zgodb, ki živi še danes in s svojo bogato in unikatno tradicijo  predstavlja najodmevnejšo kulturno etnografsko prireditev na Ptuju in v Sloveniji je Kurentovanje. Zamisel o organizirani pustni prireditvi na Ptuju sega v petdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so se ob pustnih torkih mestne maske spontano združevale v sprevode, na čelu katerih je stopala godba. …več

Letos bo na Ptuju potekalo že 52. tradicionalno Kurentovanje (ART&HERITAGE carnival) med 11. in 21. februarjem in bo gostovalo številne prireditve iz treh področji:  Etno fest, Karneval fest, Art fest.

V hotelu Mitra vsako leto pripravimo tematske karnevalske dneve, ki povežejo kulturo ene od prijateljskih držav Evrope in Sveta s karnevalskim Ptujem. V letu Evropske prestolnice kulture 2012 predstavljamo strasti Španije v karnevalskih barvah pesmi, kulinarike in vina iz iberskega polotoka. Čustva španskih strasti so, ravno zaradi sorodnosti z občutenji Ptujčanov in gostov v času tradicionalnega karnevala, razlog za naš izbor Španije kot teme za leto 2012.

Vabimo vas, da obiščete Ptuj v času Kurentovanja in si ogledate katero izmed programsko bogatih prireditev in da bo ravno v tem času Hotel Mitra postal vaš drugi dom kjer boste lahko uživali v strastnih ritmih španske glasbe in poskusili okusne španske specialitete (tapas) ob katerih ne bo manjkalo tipičnega španskega vina in osvežilne Sangrie. Za vas smo pripravili tudi “Veliki karnevalski ples v maskah” z živo glasbo in pevcem solistom Matijem Pužem ob večerji španskih posebnosti, kar bo dodatno razvnelo vaše telo in duha. Seveda pa vas vabimo, da se pri nas tudi ustavite in okusite tradicinalni pustni krof ter se pogrejete s kuhanim vinom in začutite vso pristnost ptujskega Kurentovanja.

Karnevalski program v hotelu Mitra


Nazaj

ONLINE REZERVACIJA

Rezervirajte svojo zgodbo ali enostavno povprašajte o njej.

(02)  78  77  455

ZANIMIVOSTI

Doživite Ptuj in okolico. več ...

Edinstveno okolje za vaš poslovni dogodek. več ...

Tradicija. več...

Vremenske razmere na Ptuju. več ...

KONTAKT

Hotel Mitra
Prešernova 6
SI-2250 Ptuj

T: (02) 78 77 455
F: (02) 78 77 459
GSM: 051 603 069
E: jogpAipufm.njusb/tj