Glasbeni program, avgust 2007

30. 08. 2007, 00:00:00

Sobota, 01.09.2007  ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Večer Brazilske glasbe

Binho Carvalho – kitara, vokal
Egon Boštjančič – spremljevalni vokal

Duo_Binho_and_Egon.jpg
Predstavitev Binho Carvalho duo

Binho Carvalho je avtor in pevec, ki prihaja iz Brazilije. Njegov rojstni kraj je Salvador de Bahia, najbolj afriški del države. Binho, v različih zasedbah že vrsto let deluje v Italiji. V tem času si je ustvaril vidno mesto med izvajalci, ki črpajo materijal in inspiracijo iz bogate brazilske glasbene zakladnice. Njegovo kakovost potrjujejo tudi povabila na najvažnejše festivale z latinskoameriško tematiko, kot sta Festival Latinoamericano v Milanu, Samberfest v Trstu in druge v Trentu, Bologni pa tudi lanski in letošnji nastop na Exit festivalu v Novem Sadu z Bando Berimbau.

Duet poleg Binha – vokal in kitara sestavlja še Egon Boštjančič – kitara in spremljevalni vokal. Na koncertih izvajta različne zvrsti brazilske glasbe. Lahko slišite standarde Bossanove, črnski Samba Reggae, ljudski Forró in lastne avtorske skladbe.

Petek, 31.08.2007 ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Večer avtorske glasbe v prleškem narečju

Tadej Vesenjak – kitara in vokal
Tadej_Vesenjak.jpg
Tadej Vesenjak je kantavtor, ki v prleščini misli, "guči" in poje. Rad se poheca in zamisli ob sebi ali zaradi drugih. Pravi, da je gnoja več kot ga je blo in manj kot ga še bo. Lahko ga srečate med potepanjem po goricah ali v planinah, ob rekah in jezerih ali pa sedi in bere na klopci sredi mesta. Zelo verjetno, da je on tisti neznanec, ki vas je pozdravil v hipermarketu.

www.kantavtor.tk


Sobota, 25.08.2007  ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Večer glasbe iz Broadwaya
Mladen Delin - klavir
Ana Fuchs – vokal

 Petek, 24.08.2007  ob 21. uri na terasi hotela Mitra

 Večer funky glasbe

Grega Kozar - saksofon
Marko Črnčec - klavir

Vabljeni
 

 

Sobota, 18.08.2007 ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Večer nostalgije z glasbo Beatlov in Stevia Wonderja
    Samo Ivačič – vokal
    Robert Ožinger - klavir
    Luka Herman Gaiser – bas
    Bojan Kerhlanko - bobni


Petek, 17.08.2007 ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Večer ambientalne glasbe
    Robert Ožinger - klavir
    Luka Herman Gaiser – bas
    Bojan Kehlanko - bobni

 

Petek, 10.08.2007 - Obvestilo

Obveščamo vas, da zaradi slabega vremena današnji koncert Jana Tomšiča odpade.Smo pa vseeno poskrbeli , da naši gostje ne bodo prikrajšani za kvalitetno glasbo;  V kavarni hotela Mitra, pripravljamo večer z Markom Korošcem in Matjažem Vertušem.

Vabljeni 


Petek, 10.08.2007 ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Jan Tomšič
Jan Tomšič (kitara, indijska flavta, vokal)

Jan je zaradi želje po širjenju svojih glasbenih izkušenj veliko potoval in se učil pri glasbenih mojstrih v Španiji in Ameriki, nazadnje v Indiji, kjer se je podal v spoznavanje klasičnega indijskega petja. Janova glasba je prav zaradi tega polna vtisov z drugih kulturnih območij; dinamično igranje spominja na flamenko, radoživa ritmika na južnoameriško glasbo, melanholična poglobljenost pa na indijske rage (klasične indijske kompozicije). Janov glasbeni jezik, pogosto izmišljen, postane ekspresiven inštrument, ki glasbo bogati z zamaknjenimi melodijami in izbruhi strasti.

Jan Tomšič je vodja zasedbe Caminoigra (www.caminoigra.net), ki je do sedaj izdala tri albume. Svoje uspehe pa je žela tudi na Japonskem.

Sobota, 11.08.2007 ob 21. uri, na terasi hotela Mitra 

Boštjan Romih Matjaž Romih (kitara, vokal)

Matjaž Romih je leta 2004 zmagal na festivalu Slovenski šanson. Nagrada, ki jo je prejel za zmago na festivalu, je bila snemanje plošče. Tako so nastale Novice iz Slovenije, s katerimi se je Matjaž postavil ob bok najboljšim slovenskim kantavtorjem in našo glasbeno sceno osvežil z pronicljivo duhovitostjo in igrivo poetiko. Njegove pesmi na izviren način opisujejo različne odtenke naše realnosti in pokrivajo širok spekter različnih čustvenih stanj.


Matjaž je v izjavah o sebi skromen, pravi, da mu je ljubše, če o njem govorijo pesmi, ki jih ustvarja in prepeva. Več na www.matjazromih.com.

 

 

Leto je naokrog in ponovno je pred nami Ptujska noč. Tej prireditvi smo prilagodili tudi  program glasbenih gostov, ki bodo z veseljem poskrbeli za dobro počutje naših obiskovalcev.


Petek, 03.08.2007  ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Bend Marko Medik & company

Marko Medik, Peter Zorec - vokal in kitara

Dejan Ahec - konge (bobni)

Za naše goste so pripravili poseben repertoar Unplugged in rock glasbe, ob kateri bo nostalgija po starih, dobrih rock časih zagotovo prisotna.

Za ljubitelje zimzelenih melodij in francoskih šansonov, bo poskrbel virtuoz na harmoniki, naš dober prijatelj Edi Klasinc.

Sobota, 04.08.2007  ob 21. uri na terasi hotela Mitra

Joco in Bojan bosta poskrbela za tiste, ki si želijo plesne glasbe. Izvajala bosta slovenske in tuje popevke, ob katerih bo možno tudi zaplesati.

Ta večer, bo svojo, še svežo festivalsko pesem predstavila tudi Maya, mlada ptujska pevka, ki se je s svojo skladbo »Bosi plešemo«  predstavila na festivalu Melodije morja in sonca. Po uspešnem nastopu v Portorožu, bo tokrat zapela  še domačemu občinstvu in svoj pevski talent prikazala ob izvedbi ostalih lastnih skladb in priredb.

Edi Klasinc bo prikazal svojo virtuoznost na harmoniki, ob izvedbi šansonov in zimzelenih melodij.


Vabljeni!

 

 


Nazaj

ONLINE REZERVACIJA

Rezervirajte svojo zgodbo ali enostavno povprašajte o njej.

(02)  78  77  455

ZANIMIVOSTI

Doživite Ptuj in okolico. več ...

Edinstveno okolje za vaš poslovni dogodek. več ...

Tradicija. več...

Vremenske razmere na Ptuju. več ...

KONTAKT

Hotel Mitra
Prešernova 6
SI-2250 Ptuj

T: (02) 78 77 455
F: (02) 78 77 459
GSM: 051 603 069
E: jogpAipufm.njusb/tj