Glasbeni program november 2007

20. 11. 2007, 00:00:00

VSAK KONEC TEDNA V KAVARNI HOTELA MITRA ŽIVA GLASBA

Petek, 30.11.2007, ob 21.uri:

Večer avtorske glasbe in priredb z Vitom Mlinaričem

Vito Mlinarič - kitara, vokal
Ta petek bo ponovno priložnost prisluhniti Vitu Mlinariču, mlademu kantavtorju iz okolice Ptuja, ki ustvarja že vrsto let. Ob spremljavi kitare, se nam bo ponovno predstavil s svojimi avtorskimi deli, kakor tudi s slovenskimi in tujimi priredbami. Če želite zaključiti teden ob prijetni glasbi in pestri ponudbi napitkov, vljudno vabljeni v našo kavarno. 
 

Petek,23.11.9.2007  ob 21 uri.

Slovenske ljudske ob  zvokih citer

Marija Kolarič – citre, vokal

Se že od mladih let ukvarja z zborovskim petjem. V zrelih letih je oplemenitila svoje glasbeno znanje še z igranjem na citre. Učila se je pri priznanih slovenskih citrarjih, redno tudi obiskuje citrarske seminarje in srečanja slovenskih citrarjev. Nastopa ob različnih priložnostih s slovenskimi ljudskimi in tudi sakralnimi skladbami. Ob izvajanju glasbe neizmerno uživa, podajanje tega zadovoljstva med druge, pa ji predstavlja posebno veselje. Tokrat se bo prvič predstavila v hotelu Mitra.

Sobota, 14.11.9.2007  ob 21 uri.

Večer ambientalne glasbe

Tone Merkoci - piano

Nina Merkoci - saksofon

Petek,16.11.9.2007  ob 21 uri.

Večer rock nostalgije z Markom Medikom

Marko Medik – kitara, vokal

Marko Medik se je z glasbo začel ukvarjati že v zgodnjem otroštvu. Kljub dejstvu, da je njegovo delovanje na glasbenem področju ljubiteljsko, je njegovo  udejstvovanje precej aktivno. Po letu  1995 je nastopal s kar nekaj pomembnimi slovenskimi glasbeniki, v svojo družbo sta ga med drugim povabila Vlado Kreslin in Peter Lovšin, nekaj izkušenj pa ima  tudi iz glasbenih studijev. Ugotovitvi, da je do sedaj opravil preko 500 nastopov in trenutno kot kitarist deluje v petih glasbenih skupinah, nam povesta, da bomo ta petek v naši kavarni  gostili glasbenika po duši in telesu, ki nam bo z največjim veseljem zaigral nekaj starih, vendar še živih viž v duhu Kreslina, Sinatre, Janis Joplin, Belih vran ….itd.

Sobota, 17.11.9.2007  ob 21 uri.

Francoski šansoni in druge večno zelene popevke 

Edi Klasinc - akordeon
Matija Puž - vokal,

V kavarni hotela Mitra smo pred kakšnim letom bili priča nastanku novega glasbenega tandema Matije Puža in Edija Klasinca. Matija je kot natakar skrbel za dobro počutje gostov, Edi pa je s svojo harmoniko kot že tolikokrat poskrbel za dobro kavarniško vzdušje. Matija,  navdušenec  šansonov in velik oboževalec Edith Piaf je ob Edievi spremljavi harmonike zapel pesem La vie en rose. Od takrat sta nastopila še nekaj krat, z  manjšim številom skladb, za ta sobotni večer pa sta naštudirala nekaj novih ( Milord, Sous le ciel de Paris…..itd.) in jih bosta izvedla v ambientu, kjer  je po naključju nastalo to sodelovanje.

Petek, 09.11.2007, ob 21. uri

Večer ambientalne glasbe

Urška Forštnarič - vokal, flavta
David Hojsak - vokal, kitara

Urška Forštnerič obiskuje 3. letnik umetniške gimnazije v Mariboru iz smeri flavta in obiskuje pouk solopetja. David Hojsak je študent 2. letnika  glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru, je solo pevec in kitarist. Kot duet sodelujeta od začetka poletja 2007.

 

Sobota, 10.11.2007, ob 21. uri

Jazz standardi

Stane Hebar - kitara

Karin Zemljič - vokal

Karin Zemljič je dijakinja 4. letnika skofijske gimnazije, ki svoje pevsko znanje izpopolnjuje pri znani pedagoginji Dadi Kladnik. Stane Hebar je študent Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu, oddelek za jazz. Trenutno kot kitarist deluje v večih zasedbah, od duetov do večjih glasbenih skupin.

Petek, 02.11.2007, ob 21. uri

Večer avtorske glasbe in priredb z Vitom Mlinaričem

 Vito Mlinarič - kitara, vokal
Vito Mlinarič, mlad kantavtor iz okolice Ptuja, ustvarja že mnogo let. S svojimi pesmimi se je zelo uspešno predstavil na različnih festivalih v Sloveniji; Orion leta 1999 kjer je zmagal, leto kasneje se je uspešno predstavil tudi na Slovenski popevki, sodeloval je na »festivalu v festivalu«, »NOVA SCENA« prireditev, ki je dala priložnost predvsem mladim še neodkritim glasbenikom. Ta petek v kavarni hotela Mitra torej vabljeni v družbo z Vitom Mlinaričem.

Sobota, 03.11.2007, ob 21. uri

Francoski šansoni in ostale večno zelene popevke

Edi Klasinc - akordeon
Matija Puž - vokal

V kavarni hotela Mitra smo pred kakšnim letom bili priča nastanku novega glasbenega tandema Matije Puža in Edija Klasinca. Matija je kot natakar skrbel za dobro počutje gostov, Edi pa je s svojo harmoniko kot že tolikokrat poskrbel za dobro kavarniško vzdušje. Matija,  navdušenec  šansonov in velik oboževalec Edit Piaf je ob Edievi spremljavi harmonike zapel pesem La vie en rose. Od takrat sta nastopila še nekaj krat, z  manjšim številom skladb, za ta sobotni večer pa sta naštudirala nekaj novih ( Milord, Sous le ciel de Paris…..itd.) in jih bosta premierno izvedla v ambientu, kjer  je po naključju nastalo to sodelovanje.


Nazaj

ONLINE REZERVACIJA

Rezervirajte svojo zgodbo ali enostavno povprašajte o njej.

(02)  78  77  455

ZANIMIVOSTI

Doživite Ptuj in okolico. več ...

Edinstveno okolje za vaš poslovni dogodek. več ...

Tradicija. več...

Vremenske razmere na Ptuju. več ...

KONTAKT

Hotel Mitra
Prešernova 6
SI-2250 Ptuj

T: (02) 78 77 455
F: (02) 78 77 459
GSM: 051 603 069
E: jogpAipufm.njusb/tj