Prodajna razstava naravnih volnenih izdelkov

04. 12. 2007, 00:00:00

V okviru prve razstave v ciklu »Mojstri se predstavljajo«, v organizaciji Ptujskih vedut, vas vabimo na druženje z gospo Erno Korošec, mojstrico iz Strmca pri Leskovcu.
5.12.2007 ob 18.uri bo v hotelu Mitra predstavitev celotnega projekta,  »Mojstri se predstavljajo«, kasneje pa bo sledil prikaz vezenja na manjših statvah in predstavitev razstavljenih izdelkov, ob pestri izbiri odličnih kruhkov pekarne Bratuša iz Formina.

 

Domače in umetnostne obrti  predstavljajo danes v vseh evropskih in tudi izven evropskih držav pomemben segment identitete in razpoznavnosti posameznih držav in narodov. Pri tem pa ne gre le za ohranjanje neke dejavnosti. Razvita gospodarstva namenjajo domači obrti ustrezne stimulacije in z mnogimi ukrepi, tudi finančnimi olajšavami, poskrbijo, da se ta segment narodne ustvarjalnosti primerno razvija v donosno gospodarsko panogo.

V lobiju hotela Mitra vas vabimo na prodajno razstavo izdelkov iz naravne ovčje volne, ins. sledečih izdelovalcev:


Erna Korošec in Pletenine Koštrun iz Zg. Leskovca
Pletenine KOŠTRUN, pletiljstvo Erne Korošec, nadaljuje izročilo slovenskega ročnega pletilstva iz pristne ovčje volne. Ženske in moške pletenine, puloverje, brezrokavnike in plašče, obogatimo z ročnimi vezeninami in različnimi obrobami. Izdelki so

Soven d.o.o. iz Selnice ob Dravi
…je proizvodno podjetje za predelavo slovenske naravne ovčje volne. Njihova dejavnost zajema predelavo, mikanje, predenje volne, izdelavo posteljnega programa, izdelavo unikatnih pletenin iz naravne slovenske volne, veleprodajo in maloprodajo lastnih proizvodov. Gre za celovito predelavo volne od prevzema surovine pri rejcih, do izdelave končnih proizvodov za trg. Letno pridelajo od 60-70% vse slovenske pridelane volne, seveda v sodelovanju


Nazaj

ONLINE REZERVACIJA

Rezervirajte svojo zgodbo ali enostavno povprašajte o njej.

(02)  78  77  455

ZANIMIVOSTI

Doživite Ptuj in okolico. več ...

Edinstveno okolje za vaš poslovni dogodek. več ...

Tradicija. več...

Vremenske razmere na Ptuju. več ...

KONTAKT

Hotel Mitra
Prešernova 6
SI-2250 Ptuj

T: (02) 78 77 455
F: (02) 78 77 459
GSM: 051 603 069
E: jogpAipufm.njusb/tj