VALENTINOVO V KAVARNI HOTELA MITRA

11. 02. 2008, 00:00:00

Pa jutri bo svet´ Valentin,
pa še je skoraj zima,
pod tvojim oknom deklica
bo tvoja Valentina.

Simon Jenko

 
Valentinovo, dan zaljubljenih, se pri nas pojavlja šele zadnja leta, vendar v popolnoma posvojeni obliki iz vzhoda. God Sv. Valentina v Sloveniji sicer poznamo, vendar ne v povezavi s praznikom zaljubljenih.  Po starem kmečkem koledarju, Sv. Valentin prinese ključe od korenin in so mu zato rekli tudi SPOMLADIN. Valentin ureže prvo trto, ponekod pa se prične v tem času delo na vrtovih. Predvsem pa je marsikomu znano, da je ta dan poleg Gregorjevega (12. marec) in Vincencijevega (22. januar) značilen po tem, da se ptički ženijo.

Pri nas bomo po pomagali povzeti plemenito misel tega praznika, ki smo ga verjetno ravno zaradi tega vzeli za svojega. Romantičen ambient, prijetna glasba in v ta namen pripravljeni napitki ter sladice, bodo pripomogli k vzdušju, ob katerem se ne bo težko sprostiti in posvetiti osebam, ki so nam ljube.

  
MED ISKRENIMI LJUDMI (Majda Sepe), POLETNA NOČ (Marjana Deržaj), SANTA LUCIA (Italijanska narodna), TOUJOURS AIMER (Édith Piaf), ACRÓPOLIS ADIEU (Mireille Mathieu), LES MOTS D´AMOUR (Édith Piaf),MON DIEU (Édith Piaf), CRI DU COEUR (Édith Piaf), PADAM, PADAM (Édith Piaf)... to je le nekaj skladb iz repetoarja, ki jih bosta Edi in Matija v tem večeru izvedla.

Vabljeni


Nazaj

ONLINE REZERVACIJA

Rezervirajte svojo zgodbo ali enostavno povprašajte o njej.

(02)  78  77  455

ZANIMIVOSTI

Doživite Ptuj in okolico. več ...

Edinstveno okolje za vaš poslovni dogodek. več ...

Tradicija. več...

Vremenske razmere na Ptuju. več ...

KONTAKT

Hotel Mitra
Prešernova 6
SI-2250 Ptuj

T: (02) 78 77 455
F: (02) 78 77 459
GSM: 051 603 069
E: jogpAipufm.njusb/tj