Kavarna Kipertz

Domov » Kavarna Kipertz

Kavarna Kipertz in Ptuj - mesto kave

Kavarna Kipertz - Hotel Mitra Ptuj - prijeten ambient kavarne

Ljubitelji kave, vabljeni v hotel Mitra na Ptuj!

Bogata zgodovina mesta Ptuj, nas med drugim popelje tudi skozi tradicijo kavarništva in praženja kave. Zgodba kave na Ptuju se začne ravno pri nas, v Hotelu Mitra, kjer ima najdaljšo tradicijo v zgradbi hotela kavarna Kipertz. 

Zadetki kavarništva segajo v leto 1785, ko je hisa, v kateri se nahaja hotel Mitra po pestri zgodovini postala last Jožefa Kipertza. Slednji je od Janeza Mihaela Reitherja kupil pravico za praženje kave, ki jo je nato prodajal v svoji kavarni in tako je sedanjo hotelsko stavbo spremenil v eno prvih in najbolj znanih ptujskih kavarn. Na takratni Gosposki ulici 65 je Kipertz hišo prenovil in prezidal. V njej je uredil tudi plesno dvorano, v kateri so bile zabave in gala prireditve, v mesto Ptuj pa je pripeljal tudi biljard.

Jozef Kipertz je bil lastnik hiše med leti 1785 - 1802, bil je prireditelj pomembnih dogodkov in gala večerov, predvsem pa znan, kot odličen trgovec in pražar kave.

V prvi ptujski kavarni boste začutili utrip, v katerem se prepletata odmev dvestoletne zgodovine in sedanjosti. Kavarna Kipertz v hotelu Mitra je odprta tako za hotelske goste, domačine in tiste, ki želijo samo okušati kavo, ki se praži na Ptuju.

Kava Kipertz vas prepriča z mamljivim vonjem in edinstvenem okusom. Skozi velika kavarniška okna boste lahko opazovali skrivnosti mestnega vrveža, ali pa prisluhnili zgodbam domačinov. Pripravimo vam vašo najljubšo kavo, ter postrežemo z svežimi rogljički, kremnimi ali sadnimi sladicami, pralinami, ter številnimi drugimi osvežilnimi napitki.

Kavarna Kipertz - Hotel Mitra Ptuj - pogled na ulico
Kavarna Kipertz - Hotel Mitra Ptuj - sezonska ponudba

Ponudba v kavarni Kipertz

Ponudba v kavarni hotela Mitra, je tudi sezonsko naravnana. Pozimi se denimo lahko pogrejete z kuhanim belim ali rdečim vinom, kuhanim ginom, vročim grogom, poleti pa priporočamo osvežitev s katerim od koktejljev, kot so cuba libre,…

Zelo priljubljena so petkova in sobotna srečanja domačinov in gostov na sproščenih večerih ob živi glasbi in občasnih nastopih gledaliških igralcev in glasbenih umetnikov. V Kavarni Kipertz ponujamo najširšo ponudbo vrhunskih vin vinskih kleti Ptuja in okolice, Štajerskega vinorodnega okoliša in celotne Slovenije. Okusite in uživajte v odličnih slovenskih vinih in tudi izbranih slovenskih in svetovnih Šampanjcih, ki jih hranimo v naši vinoteki Osterberger.

V kavarni Kipertz Vam postrežemo s hišno kavo, ki je na voljo samo v našem hotelu Mitra na Ptuju. Coffee story Kipertz je nadaljevanje zgodbe Jožefa Kipertza  iz leta 1786. Kavarna hotela je vpeta v zgodbo in nosi več stoletno tradicijo praženja kave. Kava Kipertz je mešanica izbranih vrhunskih in aromatičnih vrst kavovca. Kava se praži v središču mesta Ptuj, kar prikazuje tudi posebna embalaža z motivom vedute Ptuja. Celotna zgodba embalaže izraža tradicijo, kvaliteto, šarm in uživanje. Kavni zrni na embalaži pozicionirata proizvod kot vrhunsko kavo, ter ponazarjata uživanje v njeni aromi, svežini in okusu. Barva daje embalaži s kombinacijo vijolične, črne in prelivajoče se zlate pridih modernosti, ki se prepleta s tradicijo in izraža njen značaj in kakovost.  

V mestu Ptuj vsako leto organiziramo tudi Festival Kave, na katerega obiskovalce privabimo v mesecu septembru. Festival kave pritegne mnoge obiskovalce. V središču mesta se predstavljajo ponudniki kave, odvijejo se številne prireditve in dogodki.

Kava »Kipertz«

Okus in vonj posodobljene recepture kave »Kipertz« Vam bosta nežno prebudila jutro in objela Vaš dan.

Hišno kavo Kipertz lahko kupite tudi za domov v kavarni Kipertz ali jo naročite po e-pošti in vam jo dostavimo na vaš naslov:

  • Mleta kava (100 g)......2,50 €
  • Kava v zrnu (1 kg)......17,00 €
Kavarna Kipertz - Hotel Mitra Ptuj - hišna kava Kipertz
Prijetno vzdušje v Kavarni Kipertz - Hotel Mitra Ptuj

Delovni čas

Kavarna je v pritličju hotela Mitra in je odprta vsak dan:

od ponedeljka do četrtka08.00 - 23.00
v petek in soboto08.00 - 24.00
ob nedeljah in praznikih08.00 - 22.00

Gostje hotela Mitra lahko postrežbo iz kavarne naročite tudi v sobo. Postrežbe v sobo ne zaračunavamo dodatno.

boldcalendarphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialtripadvisor