Nastanitev Hotel Mitra - Ptuj

Domov » Nastanitev Hotel Mitra - Ptuj

Sobe Ptuj - z razgledom na tisočletja

Obiščite Ptuj – zakladnico tisočletij, Hotel Mitra pa naj postane vaša rezidenca in vaš dom ob njegovem obisku. Doživite bogato tradicijo in gostoljubje najstarejšega mesta v Sloveniji in v tem delu Evrope. Zgodbo o tisočletjih mesta Ptuj, ki se je imenovalo tudi Pettau, Poetovio in Batavia, v hotelu Mitra prepletamo z vsem udobjem, ki ga potrebujete na vašem potovanju, počitnicah, sprostitvenem ali romantičnem oddihu, poslovnem obisku ali osebnem praznovanju. Tisočletja mesta, njegov sodoben utrip umirjenosti in naša gostoljubnost so namenjeni vaši izkušnji udobja, prijetnosti, domačnosti, užitkov, pristnosti ter doživetju samo vaše zgodbe o stoletjih mesta, njegovi kulturi in ljudeh.

Udobje na Ptuju - Sobe Hotel Mitra Ptuj

V samem središču najstarejšega mesta v Sloveniji, Vam je v butičnem Hotelu Mitra na voljo 29 stilsko udobnih in edinstvenih sob, saj vsaka soba prikazuje delček zgodovine in tradicije mesta Ptuj. Sobe so stilsko razdeljene in opremljene v petih stilih:

  • rimsko antično obdobje,
  • srednji vek, 
  • meščansko obdobje, 
  • secesija, 
  • sodobno obdobje.

Za resnično in pristno doživetje bogate tradicije, lahko izberete želen stil in sobo, v kateri boste na vašem potovanju našli miren kotiček sredi mesta. Sobe se nahajajo v drugem, tretjem in četrtem nadstropju. Prav tako ponujajo razgled na mestno središče in ulico, na kateri se nahaja Hotel Mitra, na Mitrov vrt,ki še posebej lepo zaživi od pomladi do jeseni, ter tudi na Ptujski grad.

Udobje in sodobna urejenost sob ter bogat zajtrk v hotelski restavraciji ali na Mitrovem vrtu

Tv, stacionarni telefon, brezplačen WiFi, sef, sušilec za lase, tuš kabino, WC, higienske pripomočke, kopalni plašč, copati, pisalna miza.

Sobe, kjer vam ponujamo posebno doživetje, so razdeljene v tri kategorije in sicer, dvoposteljna soba, King size soba, suita. Dvoposteljnih oziroma King size sob z zakonskim ležiščem je skupno 25, preostale 4 sobe so suite, ki so primerne za  štiri ali več oseb. Na voljo so tudi dodatna ležišča, ki vam jih po dogovoru pripravimo v sobi. V naš hotel Mitra so dobrodošli so tudi vaši hišni ljubljenčki.

V hotelu Mitra za dober začetek dneva gostom ponudimo sveže pripravljen samopostrežni zajtrk. Restavracija Alojzije Strauss ima na voljo 55 sedežev. Osebje hotela zmeraj poskrbi, da je na zajtrku velika ponudba izbranih jedi. V toplem bifeju vas pričakajo sveže pečena jajca, hrenovke in klobase. V hladnem pa pestra izbira sirov, ter mesnih izdelkov, kot so suhe salame, sveže klobase, pršut, slanina, ter različne vrste sirov. Velika je izbira sveže, ter okisane zelenjave, oliv, gobic. Na voljo so mesne in tuna paštete, sirni in čokoladni namazi, ter maslo in marmelade različnih okusov. Pestra je izbira različnih jogurtov, ki jih lahko okušate skupaj z izbranimi kosmiči. Vedno se lahko posladkate s sezonskim sadjem, osvežilnimi kompoti ali pa z rogljički, ki jih vsako jutro spečemo za vas v naši kuhinji. V kolikor bi želeli, da vam na zajtrku postrežemo z vašo najljubšo omleto ali vaflji, vam z veseljem ustrežemo. Za še lepše jutro pa poskrbi tudi sveže kuhana kava, različni okusi čajev in sokov.

Bogato opremljene sobe - Hotel Mitra Ptuj

Odkrijte vse zgodbe Hotela Mitra 

Obiščite tudi Kavarno Kipertz in okusite tradicionalno hišno kavo, sprostite se na Mitrovem vrtu ali v Wellness salonu Venera in okusite vinsko kulturo v vinski kleti Osterberger…

V hotelu Mitra Vam zraven udobne namestitve ponujamo tudi hišno kavo Kipertz, praženo na Ptuju, ki si jo lahko privoščite v kavarni Kipertz, postrežemo pa Vam jo tudi v lobiju hotela, ter na atriju oziroma Mitrovem vrtu. Vase misli in telo lahko sprostite v wellness salonu Venera, kjer vam je na voljo turska in finska sauna, jacuzzi, ter prostor za počitek. Po predhodnem dogovoru lahko izbirate tudi med številnimi masažami. Za popolno vinsko doživetje vam priporočamo ogled Vinske kleti Osterberger, ki se nahaja v hotelu Mitra. Ob vinski degustacij, vam bomo povedali zgodbo našega hotela, njegovih nekdanjih lastnikov, mesta Ptuj, ter predstavili zgodovino vinske kulture mesta in njegove okolice. V kolikor je motiv vašega obiska mesta Ptuj poslovne narave, želite organizirati poslovno srečanje ali osebno praznovanje ali manjšo poroko, vam za vas in vaše poslovne partnerje oz. goste z veseljem priskočimo na pomoč tudi pri organizaciji poslovnih dogodkov, osebnih praznovanj in porok, saj hotel Mitra ponuja tudi dva konferenčno prireditvena prostora, ki se v pomladnih, poletnih in jesenskih mesecih kombinirata z zunanjim Mitrovim vrtom. Salon Herberstein sprejme do 12 oseb za sestanke, salon Alojzije Strauss pa sprejme v manjši postavitvi do 25 oseb v večji postavitvi pa do 70 oseb, Mitrov vrt pa do 180 oseb.

boldcalendarphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialtripadvisor