Mitrov vrt

Domov » Nastanitev Hotel Mitra - Ptuj » Mitrov vrt

Antična umirjenost

Hotel Mitra se nahaja v središču idiličnih ulic najstarejšega mesta v Sloveniji, v prvem nadstropju pa se v njegovem središču skriva zunanji atrij Mitrov vrt – miren kotiček, kjer si lahko odpočijete od mestnega vrveža in sredi zelenja ob poslušanju petja ptic uživate ob odlični hišni kavi Kipertz, uživate ob branju dobre knjige, digitalnega medija, v miru delate na svojem prenosnem računalniku ali se enostavno sproščate in sončite na udobnem ležalniku.  Mitrov vrt je mirna gostinska terasa, počivališče in butični prireditveni prostor v samem središču zgodovinskega mesta Ptuj.

Mitrov vrt v Hotelu Mitra Ptuj

Mitrov vrt posebej lepo zaživi v času od pomladi do jeseni.  Atrij hotela je namenjen sprostitvi na prostem, odmaknjen od mestnega vrveža, kjer lahko v dobri družbi spiijete osvežilno pijačo ali hišno kavo Kipertz, ter se posladkate s kakšno od sladic, ki jih nudimo v hotelu. Po dogovoru pa atrij lahko gosti tudi različne družabne prireditve, kot so poslovna srečanja, koncerti, gledališke igre in poslovni sprejemi.

Mitra

Perzijski bog svetlobe, luči in varuh pred zlimi silami.  Častili so ga predvsem rimski vojaki in nekateri vojaški cesarji v zadnjem obdobju rimskega cesarstva. Mitraizem oz. čaščenje boga Mitre je bilo še posebej razširjeno na mejah države in v Panonski nižini. Takratna častišča oz. mitreje imamo tudi na naših tleh (v okolici Ptuja), v hotelu Mitra pa razstavljamo ostanke 5. ptujskega Mitreja.

boldcalendarphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialtripadvisor