Prireditveni prostori

Domov » Prireditveni prostori

Prostori za poslovna in osebna srečanja ter bankete v središču zgodovinskega mesta Ptuj

Zgodovina družabnosti - Prireditveni prostori v Hotelu Mitra Ptuj

Zgodba o stoletjih družabnosti

Zgodba družabnosti se je v hotelu Mitra pričela že v letu 1786, ko je lastnik takratne stavbe postal Jožef Kipertz, ki je kupil pravico praženja kave. Kasneje je odprl kavarno in v stavbi uredil veliko plesno dvorano, v kateri so se družili in zabavali gostje na gala plesih, sprejemih in drugih prireditvah. Leta 1802 je Jozef Kiperz prodal hišo z redutno dvorano, dovoljenjem za plesne prireditve, z biljardom in vso opremo, 39. let staremu gostilničarju Henriku Jožefu Straussu in njegovi 26- letni ženi Alojziji, ki sta uredila hotelsko zgradbo in njeno ponudbo. Lastnica kavarne in gostišča je ptujsko publiko na plese in prireditve vabila s tiskanimi povabili, o čemer priča ohranjen  letak Povabilo na ples iz leta 1818.

Leta 1809 je gospod Strauß umrl, hišo s kavarno pa je prevzela mlada vdova Alojzija. Gospa je bila nadvse podjetna ženska in je kavarno in gostilno poimenovala »Zum goldenen Strauss«  Pri zlatem noju. Tako je gostilna dobila zveneče ime, hkrati pa je s tako besedno igro ohranila spomin na prejšnjega lastnika, svojega prvega moža. 

Hotel Mitra Ptuj vam in vašim poslovnim partnerjem in gostom na osebnih praznovanjih  ponuja dva konferenčna prostora, ki se po notranji opremljenosti navezujejo na bogato zgodovinsko zapuščino in zgodbo hotela. Prav zgodbe so tiste, ki so v hotelu Mitra prisotne v vsakem prostoru, zato smo tudi konferenčne prostore poimenovali saloni, saj dajejo poseben občutek pristnosti in gostoljubnosti.

Prireditvene prostore ob poslovnih srečanjih, banketih ali osebnih praznovanjih z dogajanjem povežemo v času odmorov za kavo, cocktail druženjih ali ob kulinarični ponudbi  z ambienti in prostori hotelskega lobija, kavarne Kipertz, vinske kleti Osterberger in  zunanjega atrija Mitrov vrt na način, da gostje doživijo raznolike ambiente in prijetno izkušnjo na srečanjih v hotelu Mitra.

Salon Herberstein v Hotelu Mitra Ptuj

Herbersteinov salon

GROFOVSTVO
Grofje Herbersteini na Ptuju (1873 – 1945)
Salon je namenjen manjšim poslovnim srečanjem za do 10 oseb, ekskluzivnega značaja.

Dogodki na Mitrovem vrtu v Hotelu Mitra Ptuj

Mitrov vrt

ANTIČNA UMIRJENOST
Mitrov vrt posebej lepo zaživi v času od pomladi do jeseni, ter ob dogajanju, kot so družabne prireditve, srečanja, koncerti, gledališke igre in poslovni sprejemi. Mitrov vrt je lahko osrednji prostor vaše zabave ali dogodka, cockatil druženja, sicer pa atrij povežemo z ambienti in drugimi prostori, na način, da gostje doživijo raznolike ambiente in prijetno izkušnjo na srečanjih v hotelu Mitra.

Hotel Mitra Ptuj - Prireditveni prostori - Salon Alojzije Strauss

Salon Alojzije Strauss

ZLATO
Alojzija Strauss je bila podjetna gostilničarka in hotelirka, ki je od leta 1809 naprej do sredine 19.stoletja, v zgradbi sedanjega hotela Mitra, vodila gostilno in hotel »Pri Zlatem noju".
Salon je namenjen večjim poslovnim ali družabnim dogodkom in sprejme do 70 oseb. Razširjena postavitev Salona Alojzije Strauss, lahko sprejme tudi do 100 oseb.

boldcalendarphoneyoutube-playinstagramfacebook-officialtripadvisor