MITROV VRT

V času od pomladi do jeseni je gostom v atrijskem prostoru hotela na voljo tudi zunanji Mitrov Vrt, mirna gostinska terasa in prireditveni prostor v središču zgodovinskega mesta.

Atrij hotela je namenjen sprostitvi na prostem, odmaknjen od mestnega vrveža, kjer je mogoče zaužiti osvežilno pijačo ali hišno kavo Kipertz in se posladkati s kakšno od sladic, ki so na voljo v hotelu. Ob dogovoru pa atrij lahko služi tudi  kot prostor namenjen različnim družabnim prireditvam kot so srečanja, koncerti, gledališke igre in poslovni sprejemi.

 ptuj-96-Rojstvo-Mitre.jpg 

MITRA

Perzijski bog svetlobe, luči in varuh pred zlimi silami.

 Častili so ga predvsem rimski vojaki in nekateri vojaški cesarji v zadnjem obdobju cesarstva. Posebej pa je bilo njegovo čaščenje razširjeno na mejah države in v Panonski nižini. Tako imamo ostanke mitrejev tudi na naših tleh (v okolici Ptuja).



Mitra, bog svetlobe
V spopadu med dobrim in zlim je bog svetlobe Mitra med osebjem rimske uprave in vojščaki postal prepričljiv zmagovalec, da so mu tu postavili vrsto svetišč. Mitra je moral v votlino zvleči bika in ga žrtvovati, da so iz krvi in mesa nastale rastline, živali in ljudje. Varoval je novo nastalo življenje, mu s puščico priklical vodo iz skale in sploh opravljal le dobra dela. Zato se je na koncu vrnil v naročje svetlobe in dobrega.


Atrij_hotela.jpgAtrij_hotela_2.jpgAtrij_hotela_1.jpg

ONLINE REZERVACIJA

Rezervirajte svojo zgodbo ali enostavno povprašajte o njej.

(02)  78  77  455

ZANIMIVOSTI

Doživite Ptuj in okolico. več ...

Edinstveno okolje za vaš poslovni dogodek. več ...

Tradicija. več...

Vremenske razmere na Ptuju. več ...

KONTAKT

Hotel Mitra
Prešernova 6
SI-2250 Ptuj

T: (02) 78 77 455
F: (02) 78 77 459
GSM: 051 603 069
E: jogpAipufm.njusb/tj